Chrupiące kurczę, czyli kurczak w musztardzie
Na 4 porcje:
* 4 duże łyżki ziarnistej musztardy
* 4 udka/ pałki kurczaka lub królika
* 5 dag pokruszonej bułki, świeżej lub ususzonej
* 2 łyżki oleju, do posmarowania blachy
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę posmarować olejem i wstawić do piekarnika, żeby się rozgrzała.
Udka/ pałki natrzeć dokładnie musztardą, następnie obsypać pokruszoną bułką, dociskając do mięsa.
Ułożyć na blaszce i piec ok. 30 - 40 minut, aż mięso będzie dobrze upieczone. Ma być miękkie, ale uważajcie, żeby nie przypalić panierki! Podawać gorące.
Udka/ pałki możecie zaserwować jako zwykłą przystawkę lub w zestawieniu z ziemniakami i surówką. Tak i tak będzie smakować doskonale ;)
Udanego gotowania :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz